Cursussen 2018 

Het jaarrond worden er op Sperwershof cursus bloemschikken gegeven. In principe werken we in de kas waar ook de groenten worden gekweekt. De cursusruimte heeft wanden van glas, zodat je ook ziet wat er in de kas groeit. De ruimte biedt plaats aan max. 18 personen, als het koud is steken we de kachel aan, zodat het behagelijk is als de cursisten binnenkomen. Zodra de temperatuur het toelaat werken we in de tuin, meestal op het terras onder de linden. Betaling vindt plaats tijdens de cursus of na afloop. Bij verhindering bij minder dan twee dagen betaal je het halve cursusbedrag. Wij raden aan om een snoeischaar mee te nemen. De cursussen worden afwisselend door Nelly Karsemeijer of door Ineke van Dee gegeven. Bij de cursusprijs is inbegrepen koffie of thee bij de aanvang en eenmaal pauze met koffie, thee en iets lekkers.

 

Winter

IMAG0597.jpgHigh tea

Meld u aan >

Onze high tea begint met een amuse in de vorm van een glaasje soep.
Dan volgen de sandwiches, belegd met zalm en kruidenkaas en met brie, pesto en sla. Vervolgens engadiner nusstorte en worteltaart, eigen gebakken scones met confiture en lemon curd,macarons, amandel koekjes, vers fruit en chocolaatjes.
Vanaf 10 personen, wel even reserveren. Bij de high tea serveren we 3 soorten thee van De Eenhoorn; jasmijn thee, earl grey en rooibos. Bij mooi weer zit u in de tuin op een apart terras, bij minder weer in het tuinhuis of in de kas.

24,50 euro

Een combinatie van een high tea met een korte cursus wordt veel gedaan. Je leert in diverse stappen hoe een boeket te binden, we werken met bloemen van het seizoen zodat iedereen met een stevig boeket naar huis gaat.

25,-- euro

De Ster

Meld u aan >

IMG_6873.JPGVoor iedereen die hem in 2017 niet heeft gemaakt of voor diegene die nog nooit een cursus bij ons hebben gedaan. De ster is apart en leuk om te maken!

Wij zorgen voor het frame, je kunt dan meteen starten met het versieren. Toefjes groen, besjes, hulst, appeltjes, rood lint, ijslands mos, dadelpalmbes, dat alles wordt verwerkt!

 

Vrijdag 7 december 10.00 - 12.30 uur
en 14.00 - 16.30 uur
in de ochtend en middag nog 2 plaatsen beschikbaar

Zaterdag 8 december 10.00 – 12.30 uur
nog 3 plaatsen beschikbaar

39,50 euro

Zweeds kerststuk

Meld u aan >

Een mooie, grote schijf berkehout met schors. Daarop een kerststuk van divers licht groen, berkekatjes, rode appeltjes, skimmiakoppen en kleine denne-appels. Een slinger diplocyclus palmatus (kersklimmer) dient als versiering. Tot slot worden er 4 rode kaarsen ingestoken. We werken met sterke materialen, daardoor blijft het stuk lang mooi.

 

Donderdag 13 december 14.00 - 16.30 uur volgeboekt
Vrijdag 14 december 14.00 - 16.30 uur nog 6 plaatsen beschikbaar.
Zaterdag 15 december 10.00 – 12.30 volgeboekt en 14.00 – 16.30 uur.
nog 4 plaatsen beschikbaar 

39,50 euro

Kerststuk met rood hout en amaryllus

Meld u aan >

IMG_9124.JPGDit stuk kan zowel langwerpig als rond worden opgestoken. Het is pittig stuk qua kleur, behalve groen werken met fel rode kornoeljetakken, rood blad, fijnbladige hulst en in het hart komen twee rode amaryllus-bloemen. De schaal is van kunststof, thuis kan het op een andere schaal worden gezet.

 

Woensdag 19 december 10.00 12.30 nog 4 plaatsen beschikbaar  14.00 – 16.30 uur nog 6 plaatsen beschikbaar

Vrijdag 21 december  Extra cursus groei en bloei volgeboekt

Vrijdag 21 december 14.00 – 16.30 uur  volgeboekt

39,50 euro

Korte guirlande en tweemaal festoen

Meld u aan >

guirlandejpg.jpgVoor op de voordeur of boven een schouw of spiegel. Een hele mooie decoratie; diverse tinten conifeer (van grijs tot geel/groen) , nobilus, steeneik en veel toefjes rode ilex bessen en de langwerpige denne-appels. We binden eerst de guirlande, lekker dik, daarna op touw twee keer een kort festoen. Door middel van lint wordt de onderdelen aan elkaar bevestigd. Op tafel past deze guirlande met festoen natuurlijk ook.

Woensdag 12 december 10.00 – 12.30 uur volgeboekt
en 14.00 – 16.30 uur. volgeboekt

39.50 euro


Bij al de cursussen geldt; neem een snoeischaar mee. 
In het cursusbedrag zijn alle materialen, koffie, thee en iets lekkers inbegrepen. 
Afzeggen bij minder dan twee dagen van te voren; betaalt u de helft van het bedrag. 
Parkeren bij Natuurmonumenten wordt erg gewaardeerd.

Bij aanvang van de cursus staat er koffie of thee klaar, halverwege pauzeren we nogmaals voor koffie of thee met iets lekkers.

Cursusen.png