Cursussen 2023 

Het jaarrond worden er op Sperwershof cursus bloemschikken gegeven. In principe werken we in de kas waar ook de groenten worden gekweekt. De cursusruimte heeft wanden van glas, zodat je ook ziet wat er in de kas groeit. De ruimte biedt plaats aan max. 18 personen, als het koud is steken we de kachel aan, zodat het behagelijk is als de cursisten binnenkomen. Zodra de temperatuur het toelaat werken we in de tuin, meestal op het terras onder de linden. Betaling vindt plaats tijdens de cursus of na afloop. Bij verhindering bij minder dan twee dagen betaal je het halve cursusbedrag. Wij raden aan om een snoeischaar mee te nemen. De cursussen worden door Nelly Karsemeijer gegeven. Bij de cursusprijs is inbegrepen koffie of thee bij de aanvang en eenmaal pauze met koffie, thee en iets lekkers.

Lente/zomer cursus programma


Ideeën voor groepen vanaf 10 personen

IMAG0597.jpgHigh tea

Meld u aan >

Onze high tea begint met een amuse in de vorm van een glaasje soep.
Dan volgen de sandwiches, belegd met zalm en kruidenkaas en met brie, pesto en sla. Vervolgens engadiner nusstorte en worteltaart, eigen gebakken scones met confiture en lemon curd,macarons, amandel koekjes, vers fruit en chocolaatjes.
Vanaf 10 personen, wel even reserveren. Bij de high tea serveren we 3 soorten thee van De Eenhoorn; jasmijn thee, earl grey en rooibos. Bij mooi weer zit u in de tuin op een apart terras, bij minder weer in het tuinhuis of in de kas.

29,50 euro

Het pioen rozen boeket

Meld u aan >


Dit keer een korte cursus, we starten met een gezellige koffietafel met verschillende lekkernijen.  

Dan komt de uitleg;  hoe bind je een mooi korenschoof boeket. Om een mooi vol boeket te binden is meer nodig dan enkel pioenen, vrouwenmantel uit de tuin en blad, geeft volume. Niet heel moeilijk, maar ontzettend leuk en gezellig om met elkaar te doen.


Vrijdag 26 mei
ochtend 10.00 - 12.30 uur

€ 39,50

Zomeravond met  lang licht en  veel bloemen

Meld u aan >


Deze cursus start met koffie/thee en aardbeien taart. Even tot rust komen en genieten van de tuin in de avond.

Dan wat bloemen snijden in de tuin om daarna een pot of mand gevuld met oase, vol te steken met lieve bloemen in pastel.  Veel soorten en we hopen heel erg op lathyrus uit de tuin.

Als de pot bomvol bloemen zit eindigen we met een koel glas rose of vlierbloesemlimonade.

Woensdag 21 juni
avond 19.30 – 21.30 uur

€ 39,50


Bij al de cursussen geldt; neem een snoeischaar mee. 
In het cursusbedrag zijn alle materialen, koffie, thee en iets lekkers inbegrepen. 
Afzeggen bij minder dan twee dagen van te voren; betaalt u de helft van het bedrag. 
Parkeren bij Natuurmonumenten wordt erg gewaardeerd.
Materialen zoals omschreven. Indien niet voorradig, dan zoeken wij een goed alternatief. 

Bij aanvang van de cursus staat er koffie of thee klaar, halverwege pauzeren we nogmaals voor koffie of thee met iets lekkers.

Cursusen.png

Meld u aan voor de nieuwsbrief >