Cursussen 2024 

Het jaarrond worden er op Sperwershof cursus bloemschikken gegeven. In principe werken we in de kas waar ook de groenten worden gekweekt. De cursusruimte heeft wanden van glas, zodat je ook ziet wat er in de kas groeit. De ruimte biedt plaats aan max. 18 personen, als het koud is steken we de kachel aan, zodat het behagelijk is als de cursisten binnenkomen. Zodra de temperatuur het toelaat werken we in de tuin, meestal op het terras onder de linden. Betaling vindt plaats tijdens de cursus of na afloop. Bij verhindering bij minder dan twee dagen betaal je het halve cursusbedrag. Wij raden aan om een snoeischaar mee te nemen. De cursussen worden door Nelly Karsemeijer gegeven. Bij de cursusprijs is inbegrepen koffie of thee bij de aanvang en eenmaal pauze met koffie, thee en iets lekkers.


cursusprogramma voorjaar

 Paasschikking

Meld u aan >


We gaan een losse krans binden van takken van de kronkelwilg, bosbes en ander hout. In het hart komt een mooi gestoken stuk; groen, freesia’s, eitjes en lentebloemen. Om geen onnodig materiaal te verspillen; vragen we u om zelf een plat bord mee te nemen. Mocht dat niet lukken dan hebben wij voldoende plantschotels.


Zaterdag 23 maart
ochtend 10.00 – 12.30
middag 14.30 - 16.30 uur

39,50 euro

Lunchen en een boeket leren binden.

Meld u aan >


de mooiste tulpen bloeien in april, Flamboyante parkieten, tulpen van de koude grond en misschien nog bloesemtakken. Gemengd met ranonkels geeft dat een fantastisch boeket. Na een goede uitleg gaat je aan de slag, om daarna te genieten van soep van vers geoogste groenten en kruiden uit onze kas, plus een lekker broodje.


Zaterdag 13 april
ochtend 10.30 – 13.00

39,50 euro

Thee, taart en een los veldboeket

Meld u aan >


Start met een feestelijk drankje , daarna uitleg en zelf plukken, om vervolgens een prachtig veldboeket te binden. Omdat nog niet alles in bloei staat, zorgen wij voor een mooie aanvulling bloemen.
Tot slot, thee met verse aardbeientaart.


Zaterdag 25 mei
middag 14.00 - 16.00 uur

39,50 euro

Zomeravond met lang licht en veel bloemen

Meld u aan >


Inmiddels een klassieker!
Na een goede uitleg ga je de tuin in om bloemen te oogsten. In alle rust zelf je bloemen plukken, wat wil je nog meer.
Wij zorgen voor mooie rozen. En zo steek je een stenen pot vol met zomerbloemen en een beetje groen.
Halverwege is koffie/thee met verse aardbeientaart. We sluiten af met een feestelijk drankje.


Donderdag 20 juni
avond 19.30 - 21.30 uur

Vrijdag 21 juni
avond 19.30 - 21.30

49,50 euro


Ideeën voor groepen vanaf 10 personen

IMAG0597.jpgHigh tea

Meld u aan >

Onze high tea begint met een amuse in de vorm van een glaasje soep.
Dan volgen de sandwiches, belegd met zalm en kruidenkaas en met brie, pesto en sla. Vervolgens engadiner nusstorte en worteltaart, eigen gebakken scones met confiture en lemon curd,macarons, amandel koekjes, vers fruit en chocolaatjes.
Vanaf 10 personen, wel even reserveren. Bij de high tea serveren we 3 soorten thee van De Eenhoorn; jasmijn thee, earl grey en rooibos. Bij mooi weer zit u in de tuin op een apart terras, bij minder weer in het tuinhuis of in de kas.

29,50 euro


Bij al de cursussen geldt; neem een snoeischaar mee. 
In het cursusbedrag zijn alle materialen, koffie, thee en iets lekkers inbegrepen. 
Afzeggen bij minder dan twee dagen van te voren; betaalt u de helft van het bedrag. 
Parkeren bij Natuurmonumenten wordt erg gewaardeerd.
Materialen zoals omschreven. Indien niet voorradig, dan zoeken wij een goed alternatief. 

Bij aanvang van de cursus staat er koffie of thee klaar, halverwege pauzeren we nogmaals voor koffie of thee met iets lekkers.

Cursusen.png