Cursussen 2022 

Het jaarrond worden er op Sperwershof cursus bloemschikken gegeven. In principe werken we in de kas waar ook de groenten worden gekweekt. De cursusruimte heeft wanden van glas, zodat je ook ziet wat er in de kas groeit. De ruimte biedt plaats aan max. 18 personen, als het koud is steken we de kachel aan, zodat het behagelijk is als de cursisten binnenkomen. Zodra de temperatuur het toelaat werken we in de tuin, meestal op het terras onder de linden. Betaling vindt plaats tijdens de cursus of na afloop. Bij verhindering bij minder dan twee dagen betaal je het halve cursusbedrag. Wij raden aan om een snoeischaar mee te nemen. De cursussen worden door Nelly Karsemeijer gegeven. Bij de cursusprijs is inbegrepen koffie of thee bij de aanvang en eenmaal pauze met koffie, thee en iets lekkers.

Lente  cursusprogramma

Voorjaars hanging basket in paassfeer

Meld u aan >Een ijzeren frame bekleden met wilgetenen en mos, extra takken om de rand, vullen met Viooltjes, blauwe druifjes, narcissen, snoeihout en misschien iets voor pasen. De basket kan hangen maar ook staan. In dat geval is leuk om met extra takken naar boven te werken.

 

 

Vrijdag 1 april 14.00 – 16.30 Zaterdag 2 april 10.00- 12.30  

39,50 euro 

Paasstuk in blauw, geel en wit

Meld u aan >Een echt mooi stuk, niet te groot dit keer. Op een houten schijf komt de oase, de rand wordt eerst bekleed met mos, katjes, grassen e.d. Dan het midden strak opsteken met groen, freesia’s, blauwe eitjes, en veel verschillende lentebloemen…Zaterdag 9 april 10.00 – 12.30 uur
dinsdag 12 april 14.00 – 16.30 uur  

39,50 euro

Voorbeeld cursus met foto

Hanging basket in pastel tinten voor in de zon

Meld u aan >


Ook hier bekleden we de basket met wilgetenen en mos, daarna met diverse eenjarigen in een mooie kleurschakering. Een combinatie van bloeiende planten (kleinbloemig) en groenblijvers. Ook deze basket kan hangen, maar ook staan. Met wat bossen takken naar boven en daarlangs klimmers krijg je een mand in cottage sfeer.Vrijdag 6 mei 14.00 – 16.30 uur
Zaterdag 7 mei 10.00 – 12.30 

39,50 euro

Zelf rouwwerk maken

Vraag om meer informatie >Bloemen kunnen troost bieden en het kan daarom fijn en zinvol zijn om als nabestaanden met elkaar een mooi bloemstuk voor bij het afscheid te maken. Wij bieden u de mogelijkheid om onder begeleiding zelf een bloemstuk te maken. Het maken neemt een dagdeel in beslag, zodat er ruimte is om te pauzeren, iets te drinken of wat dan ook. Verdere mogelijkheden lichten wij u graag persoonlijk toe.Ideeën voor groepen vanaf 10 personen

IMAG0597.jpgHigh tea

Meld u aan >

Onze high tea begint met een amuse in de vorm van een glaasje soep.
Dan volgen de sandwiches, belegd met zalm en kruidenkaas en met brie, pesto en sla. Vervolgens engadiner nusstorte en worteltaart, eigen gebakken scones met confiture en lemon curd,macarons, amandel koekjes, vers fruit en chocolaatjes.
Vanaf 10 personen, wel even reserveren. Bij de high tea serveren we 3 soorten thee van De Eenhoorn; jasmijn thee, earl grey en rooibos. Bij mooi weer zit u in de tuin op een apart terras, bij minder weer in het tuinhuis of in de kas.

29,50 euro


Bij al de cursussen geldt; neem een snoeischaar mee. 
In het cursusbedrag zijn alle materialen, koffie, thee en iets lekkers inbegrepen. 
Afzeggen bij minder dan twee dagen van te voren; betaalt u de helft van het bedrag. 
Parkeren bij Natuurmonumenten wordt erg gewaardeerd.
Materialen zoals omschreven. Indien niet voorradig, dan zoeken wij een goed alternatief. 

Bij aanvang van de cursus staat er koffie of thee klaar, halverwege pauzeren we nogmaals voor koffie of thee met iets lekkers.

Cursusen.png