Nog even gesloten...

Tuinwinkel

tuinwinkel-tot.pngDe tuinwinkel is een ruim opgezette lichte winkel waar je van alles kunt vinden met betrekking tot de tuin. Veel seizoensgroenten, zaden, servies, jam een mooi gebonden boeket. Maar ook biologische kazen, thee en in het seizoen honing van eigen bijen!

Rondom de tuinwinkel vind je een mooie presentatie van planten en kruiden. Mooi opgemaakte manden staan klaar of worden op bestelling gemaakt.

Speciale aandacht geven we aan rouwwerk, een stuk of krans wordt in nauw overleg met de opdrachtgever gemaakt. Als het seizoen het toelaat gebruiken we bloemen uit de tuin. Elk stuk is uniek.

Altijd verse seizoensgroenten

Het voorjaar start met het oogsten van de eerste raapstelen, daarna volgen sla, radijs, andijvie, broccoli en paksoi. Dan komen de bietjes! Een van de lekkerste groenten van Sperwershof. De zomer levert bonen in alle maten en kleuren en daarnaast de tuinbonen.

In de tweede helft van de zomer oogsten we volop tomaten, courgettes, paprika’s, komkommers en 4 soorten basilicum. Het oogsten gaat door tot eind september. Op Sperwershof wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en ook werken we uitsluitend met natuurlijke meststo en en mineralen.

De groenten worden gedeeltelijk gekweekt in onze onverwarmde kas en vanaf eind april kweken we ook rechtstreeks in de tuin. Dagelijks wordt er geoogst en deze oogst vind je terug in de tuinwinkel.

zeepjes.png

Ambachtelijke zepen

Samengesteld volgens de traditie van de Maîtres savonniers van Panier des sens, worden deze zeepsoorten gefabriceerd vanuit een extra zachte plantaardige basis.

jam.png

De beste confituren

Theo van Woerkom’s confituren is een ambachtelijke jammakerij in het hart van de Betuwe die volgens oud familie recept confituren bereidt.